Skip to content

Kvalitet og Elegance - Robinietræ
Ulrik Bøgedal - 28 Nov. 2023 - 5 min læsning

Når det kommer til at skabe en legeplads, er sikkerhed og æstetik to afgørende faktorer. Et materiale, der møder begge disse krav, er robinietræ. Robinietræ er blevet en stigende favorit inden for legepladsdesign takket være sin ekstraordinære kvalitet og naturlige skønhed.

Hvorfor Sydtyskland og Ungarn?

Robinietræet (eller pseudoacacia) trives i forskellige klimaer, men træerne i Sydtyskland og Ungarn er særligt kendt for deres imponerende kvalitet. Dette skyldes den rigtige blanding af klimaforhold og jordbundskvalitet i disse regioner. Træerne, der vokser her, udvikler en tæt og hård kerne, der gør dem utroligt velegnede til legepladsstrukturer. Deres tæthed og holdbarhed giver ekstra styrke og stabilitet til legeredskaber og møbler.

Resistens over for råd og insekter

En af de mest tiltalende egenskaber ved robinietræ er dens naturlige resistens over for råd og insekter. Dette gør det til et ideelt valg til udendørs brug, især på legepladser, hvor træet konstant udsættes for vejrforholdene. Træet kræver minimalt vedligehold og beskyttelse sammenlignet med andre træsorter.

Naturlig skønhed

Robinietræ er kendt for sin smukke, gyldenbrune farve og karakteristiske åremønster. Dette tilfører en æstetisk appel til legepladsen, hvilket gør den mere indbydende og attraktiv for både børn og voksne. Over tid vil træet udvikle en naturlig patina, der kun tilføjer til dens skønhed.

Kilde:

969d27_c7c4428981b645e8873ff4821b414f1d~mv2

Back To Top